Miten isket julkkiksen?

Useat tutkimukset kertovat kiistattomasti, että raha ja valta kiihottaa naisia. Varallisuus myös tekee miehistä haluttuja, vaikka ulkonäkö kertoisi päinvastaista.
Sama ilmiö on havaittu myös miesten keskuudessa, vaikka ei aivan niin voimakkaana. Kolikon kääntöpuolena on vanha totuus: rahalla ei saa rakkautta.
Kuuluisa ja rikas voi usein valita treffiseuransa. Ilmiö perustuu eläinkunnan evoluutioon ja suvunjatkamisen turvaamiseen.

Johtajat ja voimakkaimmat yksilöt pääsevät jatkamaan sukua heikoimpia helpommin. Johtajia sukimalla voi myös vankistaa omaa asemaa hierarkiassa ja turvata siten tulevaisuutensa.

Samaa ilmiötä on havaittavissa myös julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa. Tosin suurimmalla osalla suomalaisista julkkiksista julkisuus ei näy pankkitilillä, eikä aina edes peilissä.

Miten julkkis pärjää sinkkumarkkinoilla?

Suomessa julkisuuden rima on kohtuullisen helposti ylitettävissä, sillä kanavat kilpailevat keskenään mitä erilaisimmilla realityohjelmilla.

Televisio ja netti suoltaa meille viihdettä, jossa tavikset etsivät itselleen nakuna kumppania, ja kilpailevat kuka kestää eniten viinaa tuntemattomien kanssa.

Voittajat ja eniten kohua herättäneet ovat lööppien vakiokasvoja, ainakin seuraavaan tuotantokauteen saakka.

Välillä laitetaan kymmenen jo entuudestaan tuttua julkimoa lapioimaan lantaa tai rumbaamaan kilpaa, ja kasvot koristavat sen jälkeen jokaisen viihdepalstan kuvitusta.

Sinkkujulkkis on kysyttyä tavaraa vapaiden markkinoilla. Julkisuudesta tutun ei tarvitse useinkaan lähteä pilkun jälkeen yksin peiton alle.

Miten julkkista sitten lähestytään?

Lähes jokainen julkkis nauttii siitä, että heidät huomataan. Se on kiistatonta, vaikka suurin osa heistä kieltää sen.

Julkkiksen pokaaminen on siinä mielessä taitolaji, että esimerkiksi ravintolailtaa seurueessa viettävä julkkis on usein illan halutuinta seuraa. Päästäkseen jonon ensimmäiseksi, pitää erottautua joukosta.

Suorin esimerkiksi ravintolassa on marssia tunnetun henkilön pöydän viereen. Voit myös lähestyä julkkista sosiaalisessa mediassa, ja aloittaa keskustelu hänestä.

Tällaisia lähestymisiä julkkikset saavat kuitenkin koko ajan. Jotta erottuisi joukosta, pitää olla uniikki tapa herättää mielenkiinto.

Perinteiset “olen aina ihaillut sinua” tai “olet alasi paras osaaja” eivät juurikaan hetkauta julkkista, vaikka sellainen toki hivelee heidän itsetuntoa.  

Mikäli haluat päästä esimerkiksi näyttelijän treffiseuraksi, niin kannattaa ottaa selvää hänen rooleistaan. Voit siten keskustella luontevasti aiheesta, josta julkkis varmasti innostuu.

Jos kohde on jonkin tosi-tv-sarjan ”tähti”, niin voit yrittää samaistaa itsesi häneen. Voit kertoa tosi-tv-tähtöselle, että olisit toiminut sarjan siinä ja siinä tilanteessa aivan samalla tavalla. Voit myös kehaista, että hänen toiminnasta olisi jokaisen hyvä ottaa mallia.

Yksi lähestymistapa on soluttautua ensin julkkiksen lähipiiriin. jNäin voit kätevästi pikkuhiljaa lähestyä julkkista hänen lähimpien henkilöiden kautta.

Ehkä tehokkain tapa kuitenkin on selvittää julkkiksen mielenkiinnon ja harrastuksen kohteet, ja soluttautua niiden avulla hänen lähelle. Oivallinen paikka on esimerkiksi kuntosali, jossa moni suhde on syttynyt.

Jos saat selville, että julkku harrastaa vaikkapa joogaa, niin samalle salille samaan ryhmään liittyminen on luonteva askel. Tällöin ollaan hänelle tärkeän aiheen äärellä ja lähestyminen on helpompaa.

Yksi tärkeä vinkki kannattaa usein kuitenkin muistaa julkkiksen kanssa toimiessa: älä milloinkaan ole parempi kuin hän!

Esimerkiksi edesmennyt Pertti “Spede” Pasanen ei milloinkaan antanut anteeksi, jos joku voitti hänet vaikka tikanheitossa. Tai jos pääset vaikka Sami Hedbergin bilepöytään, niin Ismo Leikolan kutsuminen Suomen parhaimmaksi stand up -koomikoksi on huono idea.  

Julkkismaailman pahimmat nousukkaat ovat herkimpiä antautumaan kehuille ja ihailulle, ja sellaisen kanssa voi päästä läheiseen suhteeseen vain ylistämällä hänen ominaisuuksia. Tällaiset suhteet eivät kuitenkaan kanna pitkälle, kuten lähes joka viikko Seiskasta saamme varoittavia esimerkkejä lukea.

Oikean julkkiksen, kuten vaikkapa urheilutähden, kaatoon vaaditaan usein jokin muu kikka, kuin hänet julkisuuteen nostanut asia. Tärkeintä on lähestyä aitoa julkisuuden henkilöä rohkeasti ja ennakkoluulottomasti omana itsenään. Teeskentely ei kannatta, sillä he ovat nähneet elämässään niin paljon onnenonkijoita, että he haistavat sellaiset yksilöt jo kilometrien päästä.

Julkkista pyydystäessä kannattaa kuitenkin muistaa, että voi itse päätyä julkisuuden valokeilaan, eikä se tosiaankaan ole aina se mieluisin paikka!

Moni kakku on päältä kaunis. Punnitse mielessäsi mitä olet hakemassa.