Tinder huijari

Suomalaisia petkuttaneesta Tinder-huijarista tehdään dokumentti

Deittimarkkinoilla on lukuisia ilmaisia treffisovelluksia, kuten esimerkiksi Tinder-deittisovellus. Olemme kuitenkin toistuvasti varoitelleet ilmaisista sovelluksista, sillä niissä liikkuu monenkirjavaa porukkaa erilaisine motiiveineen.

Eräs räikeimmistä Tinder-huijareista lienee israelilainen petkuttaja nimeltään Shimon Hayut. Hän esiityi Tinderissä vuosien ajan venäläisenä Simon Leviev -nimisenä oligarkkina, joka oli tarinan mukaan rikastunut timanteilla.

Hayut onnistui huijaamaan vuosien varrella miljoonia euroja Tinder-osumiltaan. Uhrien joukossa oli myös useita suomalaisnaisia. Eräs heistä antoi haastattelun israelilaiselle Kanal 12 -kanavalle, kun oli menettänyt Hayutille 50 000 euroa.

– Olen yksinhuoltajaäiti ja annoin hänelle kaikki säästöni… En ole vielä onnistunut rakentamaan elämääni uudestaan, nainen vaikeroi ohjelmassa.

Vuonna 2016 Hayut tuomittiin Suomessa kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, sillä hän oli kavaltanut kolmelta eri suomalaisnaiselta yli 200 000 euroa.

Tinder huijari Shimon Hayut tuomittiin Suomessa kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen hänen kavallettuaan yli 200 000€ kolmelta suomalaisnaiselta

Naiset kertovat lainanneensa miehelle rahaa, koska yksityiskoneilla lennellyt Hayut vaikutti niin äveriäältä, etteivät he epäilleet hänen maksukykyään.

Vuonna 2019 ”Israelin-Auervaara” tuomittiin 15 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, mutta hänen vapautettiin vankilasta, kun hän oli suorittanut rangaistuksesta vain kolmasosan.

Hayutin saama lepsu käsittely on aiheuttanut järkytystä, sillä hän sai huijauksillaan aikaan paljon harmia. Huijarin oikeudenkäynnit eivät kuitenkaan ole ohi, sillä häntä epäillään törkeistä petoksista muun muassa Ruotsissa, Norjassa ja Englannissa.

Hiljattain paljastui, että suoratoistoapalvelu Netflix on pian julkaisemassa dokumentin Tinder-huijarista. Dokumentissa seurataan uhreja, jotka kertovat miten Hayutin todellinen identiteetti selvisi heille.

Kuka on kuka?

Hayutin tapaus on hyvä esimerkki siitä, että kun haet seuraa netistä, niin turvallisinta on valita maksullinen treffisivusto. Tutkimusten mukaan maksullisella deittisivustolla on nimittäin huomattavasti pienempi riski joutua huijatuksi, kuin ilmaisessa sovelluksessa.

Jos haet kiinnostavia sinkkuja luotettavasta deittisivustosta voit kokeilla liittyä ilmaiseksi vaikkapa Eliittikumppani treffisivustolle.

Jos olet enemmän jännityksen ja seksin perässä, kannattaa ilmaisten sivustojen sijaan ehkä kokeilla Victoria Milan deittisivustoa. Se on yksi suomen suosituimmista sivustoista jossa painopiste on seksiseuran löytämisessä vakavien parisuhteiden sijaan.